Vizyon, Nüfuz, Güç



Öncelikle: Çoğu insan, hayatını başkalarının kararları ile şekillendirir, karar verme mekanizmaları gelişmemiştir. Örnek verecek olursam: ''Sevgiliniz size, ''bu akşam dışarı çıkacak mıyız ?'' sorusunu sorduğunda genellikle, ''bilmiyorum hayatım, sen ne yapmak istersin'' cevabını veriyorsunuz. Buna verilecek binlerce örnek var. Buradan karar verici olmadığınızı yani lider olmadığınızı anlarım. Eğer böyle bir davranış varsa aniden onu yok edin ve sorumluluğu elinize alıp, olumlu olumsuz karar verin.

''Bu akşam dışarı çıkacak mıyız ?'' sorusuna şöyle cevap verilmeli: '' Evet çıkıp bir şeyler yiyelim, sonra biraz yürüyelim'' veya '' Bugün bir şey yapasım yok, sana iyi eğlenceler.'' Cevaplarınız bu şekilde olmalı.

Neden bu şekilde cevap vermelisiniz ?

Kesin cevaplar ile: olumlu olumsuz olması fark etmez, kendi kendinize yettiğinizi, karar verici olduğunuzu karşı tarafa yansıtmış olursunuz. Karakter özelliklerinize göre, diksiyonunuz şekillenir ve sizlerin, nasıl konuştuğuz önemli değil, konuşmanızla karşı tarafa neler hissettiğiniz önemlidir.

Kendi kendine yeten, karar verici ?
Bu özellikler: Vizyon sahibi olmanıza sebep olur. Vizyon doğrudan kazanılmaz ( soylu bir ailenin üyesi olsanız bile ). Vizyon kendinize yaptığınız yatırımlar sonucu kazanabileceğiniz bir şey. Parayı sigara yerine kitaplara harcamak, spor salonuna harcamak gibi. Parayı kullanış şekliniz ile vizyon sahibi olursunuz. Çünkü kendiniz için yatırım yaparsınız, daha sonra siz farkında olmadan bile vizyon sahibi olursunuz. Bunu siz kendinize değil, çevreniz size belli eder. Zamanı parçalayarak kullanmakta vizyon için önemlidir. Bugün, yarın için plan yapın. Zamanınızın büyük bölümünü, oyuna; pornoya, sosyal medya hesaplarınıza harcamak, vizyon sahibi olmanızı engeller. Zamanı parçalamak yöntemini kullandığım için henüz 16 yaşımda vizyon sahibi olduğumu öğretmenlerim sayesinde anlamıştım. Bu sayede gücü olan yetkili insanlar ile tanıştım, iyi  bir lisede olmamama rağmen, notlarımında çok ta iyi olmamasına rağmen vizyon sahibi olmam, bu insanlar için yeterliydi.

Vizyon: Arkasından Nüfuzu koşturur.
Vizyon sahibi olmak demek, daha çok çevre edinmek, iş bitirici olmak demektir. Bu özellikler nüfuz sahibi olmanızı ( söz geçirebilme ) yeteneğini size kazandırır. Çünkü insanlar üzerinde hissettirdiğiniz güç vardır. Sizi can kulaklarıyla dinlerler, kısacası önemsenen insan olursunuz.

Nüfuz sizin için neyi sağlar ? Kendi yolunuzdan dönmemenizi. Size bir gaye verir ve bunun arkasında duracak gücü size sunar. Nüfuz sahibi olduğunuzda insanların size boktan ebeveyn tavsiyeleri vermeyi akıllarının ucundan bile geçirmez. Kısaca sizi, kendinizden başka kimse kontrol edemez. Bu en önemlisi: Size içgüdüsel olarak motivasyon sağlar. Milyonlarca aptal gibi, youtube'da bulunan motivasyon videoları izlemezsiniz, Yine o milyonlarca aptal gibi birilerinden size motivasyon vermelerini beklemezsiniz buna ihtiyaç duymazsınız.

Nüfuz ise: Gücü doğrurur. Güçlü insan olursunuz. Konformist olmazsınız ( geçerli olan fikirlere veya inançlara uyan kimse. ) Sürüde ki koyun olmazsınız. O koyunlar birileri takip etmeye meyillidir.
Güç sahibi biri: Onay beklemez. Ne istediğinizi, düşünerek, bakarak karar verirsiniz. Başkalarının ne isteğine göre değil.



Yorumlar

Yorum Gönder