İnsan Kimyası-Aldatma Sanatı

Selam.

Aldatma sanatı ?
Bunun için ne gereklidir ? İnsan unsuru.

İnsan unsuru güvenliğin en zayıf halkasıdır.Güvenlik dediğimiz halka,aslında büyük bir yanılgı olduğu gibi,kırılması ve yok edilmesi kolay bir kavramdır.

Bir şirket düşünün.Son derece üst düzey güvenlik donanımlarına sahip,çalışanlarına bu konuda çok iyi eğitimler vermiş,bu uğurda milyonlar harcamış.
Fakat bu şirket yine zayıftır.

Çünkü o güvenlik halkasının içinde zayıf olan bir faktör vardır, o da insan faktörüdür.

Kendinizi bir ajan olarak düşleyin.Gizli görevdesiniz.Bir örgütün içine sızdınız,onlardan bilgi almanız gerekir.Peki bu bilgiyi almak için nasıl davranırdınız ?

Aklınızdan hemen ''onlardan biriymiş gibi davranmalıyım'' sözü geçti.
Fakat bu da bir yanılgıdır.Onlardan biriymiş gibi davranman,senin sahte duygular ile hareket edeceğin anlamına gelir.Oysa o bilgiyi almak için aranızda bir ''güven sağlamalısınız.Güven ise hakiki duygular ve ikna edici tutkular ile sağlanır.

Eğer o örgütten bilgi almak istiyorsanız,onlar gibi davranmak yerine,tamamen kendiniz olmalısınız.Bir topluluk hayal edin,oradaki insanların kafasında,sizin hakkınızda mutlaka analizler olacaktır,insanlar kendi ürettiği düşüncelere inanmaya meyillidir.Sizin dediğinizin pek bir önemi olmaz onlar için.

Hakiki duygular ve ikna edici bir tutkunun aldatmacının olabilmesi için çok önemli unsurlar olduğunu anlatmaya çalışıyorum.Bu konuda az sonra sizleri İstihbarat Dünyasından örnekler vererek sizleri aydınlatacağım.
Eğer o örgütü veya herhangi bir kişiyi kandırmak istiyorsanız,büründüğünüz kimlik tamamen gerçekler duygular üzerine temellendirilmeli.Aksi taktir de her şeyiniz sahte  ve yapmacık olursa yakalanırsınız.Ajanlar bu konuda büyük hatalar yapar.
Belirlediğiniz hedef,sizin sahteliğinize değil,gerçekçi duygularınıza göre rol alır.Ve bir acı gerçek daha söyleyeyim,insanlar daha çok gerçek duygular üzerinden kandırılır.Hedefinizin inancının en önemli kısmıda sizin gerçek duygularınızla büründüğünüz karakter arasında sağlayabileceğiniz bağ sayesinde olacaktır.Burada demek istediğim şu,eğer bir örgütü veya herhangi birini kandırmak istiyorsanız,büründüğünüz sahte kimliği gerçek duygularınız ile yönlendirmeniz gerekir.Yeri geldiğin de onların bulunduğu yer de ağlayacak yeri geldiğinde öfkeleneceksin.Aldatmacının olması için hakiki duygular şarttır.

Eğer bir sorgucunun inanamak istediği şeye inandığı için nasıl yanıldığını anlayabilirsen aynı prensipleri gizli görevinde veya kandırma amacı taşıdığın bir olayda sana inanması gereken hedefin üzerinde uygulayabilirsin.Her şey hedefin senin hakkında öğreneceği şeyleri,ancak senin öğrenmesini istediği şeyler ile sınırlı tutabilmenle ilgili.Ona yalanına ikna olması için gerekli desteği ver.Sana inanmayı istesin.Kendi keşfettiğine inandığı şeylere çok daha sarılır insan.Eğer hedefin senin bilmesini istemediğin şeyleri bildiğine inanırsa bunları zerre kuşku duymadan benimseyecektir.İçine nüfuz ettiğini,derinliklerine indiğini ve gerçek seni gördüğüne inanacaktır.Kendi başımıza keşfettiğimize inandığımız şeylerin güvenirliğine büyük itimat etmemiz zihnimizin bizimle oynadığı garip bir oyun olsada büyük bir zaaftır bu.

Oysa onlar hakkında,kendi bulduğumuz şeyler bize gerçek gibi gelir.Yani şunu söylemek istiyorum:Hedefinizi sizin hakkınızda bir şeyler keşfettiğine dair inandırın,ancak o zaman sizi gerçekten tanıdığına ikna olacaktır.İşte bu da güveni sağlayacağınız noktadır.
Bu güven size her şeyin kapısı açarken,aldatma sanatında size büyük bir yol tanıyacaktır.

İSTİHBARAT DÜNYASINDAN ÖRNEKLER İLE DEVAM EDEYİM.

Tarihte ki en zeki ve en kurnaz ajanların kullandığı bir yöntem vardır, buna ''BAL TUZAĞI'' denir.Bu ajanlar insanlar konusunda uzman olurken,onlar hakkında yaptıkları analizlerin yanlış çıkma olasılığı çok azdır.Bu ajanlar önce analiz eder,tartar ona göre hareket ederdi.

Bu bal tuzağıda,seks tuzağı gibidir.Tarihteki en iyi ajanların ortak düşüncesi vardır:''CİNSELLİK,MAHKEME DUVARI GİBİ SURATLARI OLAN İNSANLARIN BİLE EN BÜYÜK ZAAFIDIR''.Bir bilgi daha vermem gerekirse,gizli servisler var oldukları sürece,insan doğasının en zayıf noktalarından biri olan,cinselliği kullanmaya devam edecekler.

İşte bu ajanlar aldatmalarını kandırmalarını,insanların cinsellik duygusunu kullanarak yapmıştır ki,bu duyguya kimsenin karşı koyamayacağı bir gerçektir.

İsrail'in haber alma servisi:SPEKÜLATİF AMCA MOSSAD.
Kısaca anlatayım.Bu serviste çalışan ajanlar ''Fransız Miraye'' savaş uçaklarının planlarını elde etmişti.Teknolojik sırları çalmakta usta olan bu ajanlar,bir binaya sızmadan önce eşcinsel rolünü oynadıkları için yakayı ele vermişlerdi.
Kapıda ki güvenliğe eşcinsel rolü oynarak ve ''sevişmek için yer arıyoruz''manasında rol oynamaya koyuldular.Fakat o güvenlik görevlisi de bir eşcinseldi ve onların gay olmadıklarını anlamıştı.Bunun üzerine şüphelenen görevli,bunu üst komutasına bildirdi.Ve ajanlar yapmacık,sahte kurguları ile yakayı ele verdiler.Çünkü aldatmacayı gerçek ve hakiki duygular üzerine inşa etmek yerine sahte duygular üzerine inşa ettikleri için yakayı ele verdiler.

Şöyle bir düşünün,okulunuzda veya bulunduğunuz herhangi bir sosyal mekanda,etrafınızdakilerin ajan olmadığı ne malum ? Diyelim ki başarılı bir şirketiniz var,ve düşmanda edinmişsiniz.Herhangi  bir yerde tesadüf sayılamayacak şekilde biri ile tanıştınız,veya güzel bir bayan sizinle tanışmak istediğini söyledi.Aldatılmaya uğrayacağınızı düşünür müsünüz ? Veya sadece o kızı elde etme gayesi mi taşırsınız ?
İnsanlar genellikle uçkur düşkünü oldukları için ikinci gayeyi düşüneceklerdir.Görüşüne aldananlar yanılır daima.
Görünüş dedim ?
Evet görünüş.Bunuda açıklayayım.

O halde biraz daha düşlemenizi istiyorum.Avukatların ve uluslararası ilişkiler uzmanlarının arkasına sığınmış,güçlü ve bok gibi parası olan bir adamın evine sızmak,daha doğrusu ondan bilgi almak istiyorsunuz.Peki bunu nasıl yaparsınız ?

Görünüş faktörü demiştim.
Öncelikle bu tür insanları etkilemek için onlar kadar güçlü olmanız (görünmeniz) gerekir.Güzel bir makam arabası ve spor yapan uzun boylu,soğuk bakışlı korumalar tutmanız güçlü görünme konusunda size yardımı olur.
Peki takım elbise ? Bu bir hata olur,az önce bahsettiğim zengin adamlar genellikle rahat kıyafetleri ile takılırlar.Peki burada anlatmak istediğim şey nedir ?

Bu tür adamlar kuralları umursamazlar,zenginler için takım elbise anlayışı vardır.Fakat onlar bunları yok sayar ve rahat takılırlar.Sizin de böyle yapmanızı istiyorum,kuralları umursamayan,basit yanılgılara kanmayacak kadar zeki olduğunuzu göstermenizi istiyorum.Ve bu kişiden bilgiyi almak için oldukça rahat ve her şey kontrol altında gibi tavırlarda takınmanız gerekir.Kafa karıştırma taktiğini de kullanabilirsiniz fakat bu IQ seviyesi 70'in altında olanlarda işe yarar.Bu yüzden analiz önemlidir.
Şöyle açıklayayım.



Benim kimlik değiştirme işine yaklaşımım,polis teşkilatında bulunananlara nazaran biraz daha detaylıdır.Demek istediğim şu beyler bayanlar:Yalnızca tavırları,davranışları değiştirip yeni kimlik yaratmak ile olmuyor.Çok daha çetrefilli ve gerçekleştirilmesi çok daha güç bir tarz benimsiyorum.Hedefin içine sızabileceğim üst üste geçmiş tabakalardan oluşan bir imaj çizer,sonrada hedefte bu tabakalarda bir açık bulmuş duygusu uyandırırım,böylece bir süre sonra kendi yararıma kullanacağım düşüncelere sahip olurdum.

Bu yüzden aldatma da görünüş ve tavırlar çok ama çok önemlidir.

Bu yazıyı yanlış anlayan olursa da onlara söylecek tek şeyim: İyi adamlara bu bilgileri veriyorum ki,kötü adamlardan aldıkları bilgileri iyi insanların eline versinler''
Hadi biraz daha örnek vereyim.



WHO AM I.Bu Filmi bilmeyen yoktur sanırım,varsa da izlesin.Bu elemanın adı Max.Max yazılım ve kodlama konusunda bir bok bilmese bile,insanları manipüle ederdi,onlara kendini çok farklı biri gibi göstermeyi başarıyordu.İlk sahneler de bunu görebilirsiniz.Sizin için güzel bir örnek oldu bu :)



Bu elemanın ismi de Benjamin.Görünüşü ne kadar ezik görünse de bilgisayar konusunda bir dahidir.Ve filmin son sahnesin de aldatmaya yönelik gösterdiği muhteşem bir örnek aldatma sanatının ne kadar azametli olabileceğini göstermişti.Nasıl mı ?

Replikte okuduğunuz şeyler tamamen gerçek duyguların eseridir.Aldatma bu sözlerinden sonra yoluna giriyordu.Ve bu eleman bu sözleri ile bir hastalığı olduğunu karşı tarafın önce bilinç altına soktu,sonra karşısındakinin psikolojisini tartarak ona göre davrandı.Ve bir sihir yaptı,karşısındakine empoze etmek istediklerini etti,ve onun ütopyası haline geldi.

Özetleyecek olursam,analiz çok ama çok önemlidir.
Bir ev ortamına girdiniz,farkına vardınız ki o evde pek kibarlık gösterilmiyor.O eve girdiğiniz de herhangi birinin odasına kapıyı tıklayıp girerseniz o evin kahramanı ilan edilirsiniz.Bu sahte bir duygu değildir,karşınızdakinin zaafına göre hareket ettiniz ve onun duygularının ütopyası oldunuz.

Aldatma sanatı konusunda zeki insanlar,kandırmaktan daha çok kandırma güçlerini hissettirirler,dünyaya farklı bir profil çizerler,ve insanları buna inandırırlar.En iyi kamujlaf yöntemidir.
Ve bu bilgiler uğruna tereddüt etmeden,ellerini titretmeden,öldüren kişiler var.Olmayada devam edecek.

Nasıl ki insanlar ''onu hiç tanıyamamışım''derler.Buna en güzel örnektir.

Sonra ki yazımda görüşmek üzere.

Merak ettikleri olan varsa,veya daha çok bilgi edinmek isteyen biri,mesaj atabilir.






Yorumlar

  1. Merhaba.Öncelikle hangi kaynaklardan bilgi edindiğini sormak istiyorum.
    Okuduğun kaynakların İngilizce olduğunu düşünüyorum ?
    Peki yazdıklarını hiç uygulamaya döktün mü ? Bir önceki yazında,bazı teknikler ile kişiden istediğimiz bilgiyi alabileceğimizi söylemiştin,böyle bir şey yaptın mı ? Yaptıysan bana hem fikir vermeni hemde yardım etmeni istiyorum.Hatta bu konuda beni eğitmeni istiyorum.Numaramı mail olarak gönderdim,buradan da yazmak istedim mesajımı görebilmen garanti olsun diye.Şimdiden teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. ''Bir topluluk hayal edin,oradaki insanların kafasında,sizin hakkınızda mutlaka analizler olacaktır,insanlar kendi ürettiği düşüncelere inanmaya meyillidir.Sizin dediğinizin pek bir önemi olmaz onlar için.''
    Etkileyici,neredeyse bunu her dakika yaşıyorum,örneğin biri karşıma çıkıyor, ben şöyleyim,böyleyim diye anlatıyor,fakat kafamda ona karşı oluşan yargı,bana anlattıklarının üstünü örtüyor.Tespitin zekice ;)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. ''Eğer o örgütü veya herhangi bir kişiyi kandırmak istiyorsanız,büründüğünüz kimlik tamamen gerçekler duygular üzerine temellendirilmeli.'' Bu tür kuramlar genellikle,sahte duygular üzerine inşa edilmeli gibi bir algı vardır,ki benim düşüncelerim de öyleydi,fakat kafamda ki düşünce kalıbını,bu mantıklı kuramınla yerle bir ettin.Sırada ki konun bu yazının devamı niteliği taşımalı bence

    YanıtlaSil
  5. Zeka iksiri mi kullanıyorsun ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder