Arga'nın Söylemek İstedikleri






Bırakın kontrol onların elindeymiş gibi hissetsinler, nabza göre şerbet verin ki onları istediğiniz yönde manipüle edebilin. Güç sahibi mi olmak istiyorsun ? Amacına ulaşana kadar onlar gibi davran, içlerine sız, ''içerideki'' kişi ol. Onları en iyi şekilde analiz et ki onların istediği gibi davran ama kimse ne kadar zeki olduğunu bilmesin. Çalış ama gizle, akıllı ol ama salak gibi görün. Olduğundan daha iyi görün böylece sana haksızlık yapmaya yanaşmayacaklardır. Onların bilmediği şeyleri bil, bildiklerini duyduklarında sana hayranlık beslesinler ama yinede üstün kişi oymuş gibi davran. Çevrene bak, yanındaki insanların hayatlarının nasıl kontrol altında tutulduğuna bak. Hepsi bir yerlere gelmek için hayatları boyunca birilerini yalamak istiyor, irade denen kavramı sadece birkaç saat sigara içmemek için kullanmış aciz olanlara bak. Onlardan ne bekleyebilirsin ? Onlar senden sadece sırtlarını kaşımanı istiyorlar, onlardan iyilik mi bekliyorsun ? Yalnız olduğunu kabullen çünkü sen onlara ayak uyduramıyorsun. Olduğundan farklı biri görünen, bolca yalan söyleyen, sanki tüm kötü şeyler senin başına geliyormuş gibi davranan, daima kendisinin haklı olduğunu düşünen ve fikrini savunacak insan arayan bir moron değilsin.





Mutlu olmanın ancak iyi bir insan olmakla olacağını söylerler Sokrates ve Platon da dahil. Bu dünyanın en iğrenç yalanlarından biridir. İnsanların makamlara ulaşmak için başkalarına yalakalık yaptığı sistemde ektiğinizi biçemezsiniz. Emeğin önüne geçildiği yerde eğitimden söz edemezsiniz  çünkü başınızda çoğunlukla beş para etmez, zeka kırıntısı bulundurmayan insanlar olacaktır.






Bizlere utanmamız gereken şeyleri söyleyenlerin yanıldıklarını görmedik mi ? Bizlere doğruyu veya yanlışı öğretenlerin aslında ne kadar cahil olduklarını görmedik mi ? Masallar okunarak kafamıza kazıdıkları şeylerin bizi tamamen sıradan insan yaptığını görmedik mi ? Yalanlardan bir kule kurdular ve o kulenin içine bizi de çekip gerçeklerden uzak kalmamızı istediler.  Bizler gerçeğe ulaştığımızda baştan aşağı değişiriz, bu değişiklikler öyle büyük olur ki DNA bile değişebilir.  İnsanlara karşı tavırlarımız değişir, planlarımız ve hayallerimiz büyür, ekmek parası peşinde değil, söz geçirebilmek için koşarız. Hükmetmek ve lider olmak. İşte bizi bunlardan uzak tuttular.






Sistemin dışına çıkman gerek. Sistemin dışına çıkabilmek içinde aralarına karışmalı onların davrandığı gibi davranmalı, kontrolün onlarda olduğunu hissettirmelisin, tıpkı bir casus gibi. Amacına ulaşana dek. Sonra onların sırtını kaşırken güç sahibi olacaksın, paran olacak, maneviyata ihtiyacın olmayacak çünkü auran inançlı olmana yetecek. Sonra da topluma uyum sağlamana gerek kalmadan yaşayabileceksin. Sana diyorum ki bir süreliğine onlar gibi ol sonra kendin ile tamamen baş başa kal.


Dünyada, burada anlattığımın tam tersi olduğunu kanıtlayacak hiçbir belgeniz yok.

Bueas noches. Me llamo Arga.





Yorumlar